Veelgestelde vragen (FAQ)

Informatie over installatie maxhaust

Overzicht van de aansluiting van de verschillende componenten

Voorbeeld en aansluitschema van de meegeleverde adapters en kabelsets met speakers.

Componenten

Is er een algemene exploitatievergunning of TÜV-certificaat voor het systeem?

Nee. Er is geen certificaat voor het geluidssysteem. Daarom is het niet mogelijk om te registreren.

Is mogelijk het Maxhaust Systeem zelf installeren?

De installatie is niet moeilijk voor iemand met ervaring. De aanwezigheid van het juiste gereedschap is dan wel een vereiste. 
Bij montage onder het voertuig is laswerk wel noodzakelijk. Dit moet altijd door een specialist worden gedaan. Ons team staat altijd aan de telefoon om u te helpen met advies.

Montage met flens in het interieur

Als er geen doorvoer aanwezig is in de basisplaat kan het nodig zijn om te boren en mogelijk te lassen. De speaker kan worden gemonteerd met behulp van de flens of rubberen ring, staand of liggend. Een recht draagvlak voor de flens op de bodemplaat ie wel een vereiste voor een goede montage.

LET OP:

Onder bepaalde omstandigheden moet bij het monteren van de luidspreker in de reservewielput het reservewiel om ruimtelijke redenen worden weggelaten.

 

Montageflens

Laswerkzaamheden aan de speaker

Opmerkingen over het lassen “van” en “op” de luidspreker

Het kan nodig zijn dat er gelast moet worden op de Speaker. Let wel op: Lassen in het rood gemarkeerde gebied moet in ieder geval worden vermeden omdat hier het risico van doorbranden en beschadiging van de luidspreker  zeer groot is. Het groen gemarkeerde gebied is dubbelwandig en kan worden gebruikt om zonder probleem houders op te lassen.

De blauw gemarkeerde uitlaatpijp kan tijdens de montage willekeurig worden ingekort.

Speaker uitleg

Aansluiting van de Maxhaust loopt via de Can-bus. Wat is de Can-bus, waar kan ik deze vinden en hoe kom ik erachter of mijn voertuig Can-bus heeft?

Alle auto’s vanaf bouwjaar 2000 moeten normaal gesproken ook een CAN-BUS hebben en kan de maxhaust makkelijk worden geinstalleerd. Twijfel je over de aanwezigheid van de can-bus neem dan contact met ons op. We kunnen altijd uitzoeken of er een canbus is en waar deze zich bevindt in uw voertuig. We kunnen ook online gegevens uitlezen via de app via “ onderhoud op afstand “bij de klant en direct programmeren.
Waar u de CAN-BUS in uw auto kunt vinden, kunt u ook zien of uw voertuig wordt vermeld in onze Maxhaust smartphone-app (“Selecteer voertuig -> Downloads”).

Bij vragen neem contact met ons op

Bij welke voertuig kan ik het geluidssysteem inbouwen en is het ook beschikbaar voor mijn voertuig?

Het Maxhaust Sound System kan worden geïnstalleerd in elk voertuig, benzine, diesel of elektrisch die een CAN-BUS heeft. Dit zijn meestal voertuigen uit van het bouwjaar na 2000.

Wilt u weten of het geinstalleerd kan worden in uw auto , vragen wij u om contact met ons op te nemen.

Is het systeem zichtbaar als het geïnstalleerd is?

Nee ! Het originele uiterlijk van de auto is bewaard gebleven. Van buitenaf is het systeem niet zichtbaar. Als het in de kofferbak is geïnstalleerd, ziet u maximaal de openingen van onderen. 
Zijn de speakers onder de auto gemonteerd kun je deze alleen zien als je onder de auto gaat liggen. 

Is de speaker op de geluiddemper aangesloten?

Nee. We willen niet dat het systeem stiller wordt natuurlijk.! Hierop aansluiten heeft alleen nadelen. Aan de ene kant kan de actuator oververhit en beschadigd raken, en aan de andere kant zou het volume van het geluid worden aangetast.

Waar kunnen de speakers worden geïnstalleerd?

De grote speaker kan in de reservewielkuip of direct onder het voertuig worden geïnstalleerd. Installatie vereist in beide gevallen voldoende 
ruimte. In de regel is er altijd voldoende ruimte voor de speaker. 

App handleiding

Wilt u meer weten over de werking van onze smartphone-app, download dan hier de handleiding

Laten inbouwen

Je krijgt een passend advies en prijsvoorstel voor jouw persoonlijke soundbooster.

Informatie vragen

Ben je technisch aangelegd? Dan kan je onze soundbooster ook zelf inbouwen.

Heb je een vraag?

014 69 97 59